Elles parlen

“Elles Parlen” és un projecte d’Ainhoa Anaut, impulsat per la Regidoria de Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament de Castelló, per a la sensibilització ciutadana contra la violència masclista, desenvolupat a partir d’un taller de fotografia participativa del qual sorgeixen fotografies i textos.

Aquesta campanya es desenvolupa gràcies a la generositat d’un grup de dones valentes que han compartit el seu temps i la seua història per a transmetre la seua vivència a altres dones amb la finalitat d’evitar que l’horror es repetisca. La possibilitat de relatar les seues experiències ha resultat sanadora per a elles. Recordar la forma en què la violència masclista va irrompre en les seues vides, com les va trencar, com va impactar en els seus cossos… ha sigut alliberador, encara que molt dur. Ha suposat un procés de superació on elles s’han convertit en subjectes actius, on han trobat un espai propi en el qual els relats s’han contat en primera persona.

Perquè la veu de les dones víctimes de la violència masclista continua estant silenciada en la nostra societat i, en moltes ocasions, qüestionada. I gràcies a projectes com “Elles Parlen” són elles les que narren les estratègies d’afrontament que han desenvolupat per a continuar vivint. I, a més, les han volgudes compartir a través d’aquesta campanya per a poder ajudar altres dones.

Així, “Elles Parlen” no és una campanya més de sensibilització contra la violència masclista. És la veu de les dones que denuncien la violència que han patit en primera persona i és la veu de les dones que volen alertar-ne unes altres. Sororitat en estat pur.


Cliente: Ajuntament de Castelló

Elles Parlem pdf